preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Knjižnica  > Lektire
 

Na ovim stranicama nalazi se popis obvezatne i dopunske lektire. Popis je razvrstan po razredima.Svaka knjiga dio je obvezatne lektire koju učenici moraju pročitati tijekom školske godine.

Oznake M (mala knjiga - slikovnica), D (dječja književnost), O (omladinska književnost ili književnost za mlade), I (igrokazi) i N (narodna književnost), odnose se na pripadnost knjige pojedinoj zbirci, odnosno fondu školske knjižnice. Popis lektire ima karakter obveze i preporuke, no učenicima na raspolaganju stoji cjelokupni fond knjižnice i sve zbirke, te bi bilo korisno da po vlastitom izboru čitaju i one naslove koji nisu na POPISU LEKTIRE. Pošto je po novom nastavnom planu i programu (HNOS) lektira promijenjena, na popisu postoji dosta (novih) naslova koje knjižnica još ne posjeduje. Trudit ćemo se popuniti ih što prije.

 

e-Lektire

 

 

eLektire.skole.hr je nova stranica koja je nastala na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i CARNet - a, a na kojoj se nalaze cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa lektire. Stranica je besplatno dostupna svim učenicima, učiteljima i studentima. Na stranici je postavljeno već oko 200 knjiga, a plan je na webu objaviti sve lektire za osnovnu i srednju školu, ukupno preko tisuću naslova. Osim tekstova i bilješke o piscu tu ima i obilja multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali.

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AA@EduHR elektroničkim identitetom. Treba vam korisničko ime i lozinka koje možete dobiti u tajništvu škole.

 
Besplatno preuzimanje lektira

Puno uspjeha u pretraživanju!  smiley

 


e-poveznice

  Nastava na daljinu

 
 


Poveznice na virtualne učionice:

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju