preskoči na sadržaj
Kutak za roditelje
Školska godina 2017./2018.
 
 
U tekućoj školskoj godini nastavu polazi 228 učenika raspoređenih u 14 razrednih odjeljenja. Od toga 118 učenika pohađa razrednu nastavu, a 107 učenika predmetnu nastavu.
 
Razredi i razredništvo:
 
Razredna nastava - razrednici
 
1.a - Marina Gajski
1.b - Vera Fučko - Trstoglavec
2.a - Gordana Juras
2.b - Ružica Kacun
3.r - Irena Levačić
4.a - Ksenija Korent
4.b - Vlatka Kolarić - Deban
 
 
Predmetna nastava - razrednici
 
5.a - Ivana Gradečak
5.b - Denis Kos
6.a - Dino Lesjak
6.b - Ivana Komar Srnec
7.a - Bruno Kovačić
7.b -  Nataša Kralj 
8. r - Dijana Kozjak
 
 
 
 
 
Nastava se odvija u dva turnusa, prije i poslijepodne. Jutarnja smjena započinje u 8,00 sati za razrednu i 7,30 sati za predmetnu nastavu. Poslijepodne nastava započinje u 13, 00 sati.
 
Osim redovne nastave, održava se nastava iz izbornih predmeta (vjeronauk, engleski jezik, njemački jezik, informatika), dopunska i dodatne nastava, te mnogobrojne izvannastavne aktivnosti. O tome detaljnije podatke možete pronaći u našem školskom Kurikulumu.
 
 
Školski kalendar:
 
1. obrazovno razdoblje:         4. rujna 2017. - 22. prosinca 2017. 
 
2. obrazovno razdoblje:       15. siječnja 2018. - 15. lipnja 2018.
 
Zimski praznici: 27. prosinca 2017. - 12. siječnja 2018.
Proljetni praznici:  29. ožujka 2018. - 6. travnja 2018.
Ljetni odmor učenika počinje 18. lipnja 2018.

 

Radionice za roditelje "Roditelji, gdje ste?"

Drage majke i očevi, pozivamo vas da se uključite u malu psihološku školu roditeljstva “Roditelji, gdje ste?” koja traje samo deset tjedana, besplatna je i neobavezna, namijenjena podjednako svim roditeljima bez obzira na dob djeteta.
Ne brinite, nije teško kao u školama u koje šaljete svoju djecu, ovdje je poduka začinjena razgovorom, zabavnim primjerima, psihološkim igrama i simulacijama odgojnih situacija, nema ispitivanja i ocjena, možete pasivno promatrati, drijemati, u tišini se igrati mobitelima…sve što djeca mogu samo sanjati!

Ovaj autorski projekt podrške roditeljstvu osmišljen je tako da obrađuje različite teme iz psihologije koje su važne za razvoj ličnosti i duševno zdravlje pojedinca. U deset psiholoških radionica sažete su osnovne informacije o tome što je važno za stvaranje i održavanje stabilne ličnosti te kontinuiranog psihičkog razvoja djece i roditelja u uzajamnom odnosu, onako kako je to u svojoj dugogodišnjoj praksi prepoznala i za ovaj program priredila klinička psihologinja Jelena Klinčević.
Psihološke radionice za roditelje održavat će se od 19. travnja do 21. lipnja 2017. godine u Knjižnici „Nikola Zrinski“ u Čakovcu, srijedom od 17.30 do 19.00 sati. Program je besplatan za sve zainteresirane roditelje, bez prethodne predbilježbe i bez obaveze kontinuiranog pohađanja.

19. travanj BITI RODITELJ

26. travanj BITI DIJETE

03. svibanj ZADOVOLJAVATI POTREBE

10. svibanj UVAŽAVATI I NJEGOVATI EMOCIJE

17. svibanj NOSITI SE SA STRESOM

24. svibanj PRORADITI TRAUME

31. svibanj KONTROLIRATI AGRESIVNOST

07. lipanj RJEŠAVATI PROBLEME U ODGOJU

14. lipanj USPOSTAVITI GRANICE I DISCIPLINU

21. lipanj USPJEŠNO RASTI ZAJEDNO

Program je ostvaren uz financijsku podršku Grada Čakovca, Grad Čakovec prijatelj djece.

Djeca, roditelji i mediji

Poštovani roditelji, njižicu za roditelje i skrbnike u kojoj možete pronaći mnogo  korisnih informacija tome kako sigurno koristiti medije u obitelji te  kako s djecom razgovarati o medijima pronađite i pročitajte na dnu stranice među prilozima.

 

„U svakom roditelju živi učenik – netko tko je i sam išao u školu, nekad uspješno, nekad neuspješno… Mnogi roditelji i danas ulaze u školu preplavljeni starim osjećajima…“

 Roditelj, saveznik, pomagač, vođa i prijatelj 

Suradnja roditelja i škole

Koliko god vremena učitelji provodili s djecom u školi i što god radili da ih odgoje u duhu tolerancije, multikulturalnosti i cjeloživotnog učenja, presudnu ulogu u razvijanju dječjih vrijednosti ipak ima njihova obitelj - roditelji, skrbnici, bake i djedovi, oni s kojima su odrasli. 

Ukorak s našom djecom

Mi, roditelji i učitelji, u duhu promjena koje se školstvu iz dana u dan događaju i u želji da zajednički usmjeravamo mlade ljude k pronalaženju pravih životnih vrijednosti tebamo biti partneri i primjerom pokazati što je to timski rad i što nam on dobroga donosi. Od iznimne važnosti za opstanak odgojno-obrazovnog partnerstva jesu redoviti susreti odgajatelja i obrazovatelja. Četiri puta godišnje na roditeljskim sastancima, i prema potrebi na redovitim informacijama, minimum je koji zadovoljava.

 

Roditeljskisastanci uistinu su dobra prilika da čujete koji koristan savjet, ali i porazgovarate s ljudima s kojima sigurno imate nešto zajedničko s obzirom na to da odgajate djecu iste dobi i vrlo sličnih interesa. Na roditeljskim sastancima možemo dogovarati zajedničke projekte, razmjenjivati važne informacije koje se tiču cijelog razreda, obrazovati se, upoznavati i surađivati. Ne biste trebali izbjegavati sastanke misleći kako su oni gubljenje vremena i kako na njima ništa novoga nećete naučiti. Neki roditelji toliko nisu voljeli školu u doba kada su i sami bili školarci da ju i danas obilaze u širokom luku. Drugi se ne slažu s ostalim roditeljima, te zbog toga ne dolaze na sastanke. Zvučat ću grubo, ali ne mogu prešutjeti da su to previše sebični razlozi za izbjegavanje jedne od rijetkih prilika koja vam se pruža da se obrazujete i usavršavate za najljepši, ali i najteži poziv u životu - roditeljstvo.


Individualni sastanci- prigoda su da redovito nadzirete napredovanje svoga potomka, jer, vjerovali ili ne, njima je do toga jako stalo. Prolaze li s odličnim ili manje odličnim uspjehom, vole znati koliko se brinete i da vas zanima kakvi su u školi. Za dobru suradnju s nama razrednicima pokušajte kad god je to moguće poštovati naše radno vrijeme i dolaziti na informacije u ono vrijeme koje smo za to odredili. Želite li doći u školu, a vrijeme određeno za informacije vam nikako ne odgovara, najavite se i dogovorite neko drugo vrijeme koje će razrednik posvetiti samo vama.

 

Partneri i prijatelji

Budimo partneri i prijatelji koji zajednički vode djecu na izlete i ekskurzije. Skrbimo o izgledu i opremljenosti škole u kojoj pola dana proboravi vaše dijete. Sudjelujmo timski u organizaciji proslava, humanitarnih akcija, zabava, maskenbala. Cijenimo i podupirimo jedni druge. Omalovažavamo li mi školu kao instituciju i pokazujemo li otvoreno negodovanje prema suradnji s učiteljima, isto će činiti i naša djeca.

Surađujmo, poštujmo jedni druge, vjerujmo u mlade naraštaje! Nama je možda njihova matematika jako teška, no mnogima su od nas moderni mobiteli prava enigma, internet još uvijek svjetsko čudo, a iPod nepoznanica. Njima ne. Suvereno vladaju tehnologijom, izrađuju power point prezentacije, prebacuju s harda na USB, snimaju filmove, dosnimavaju zvukove. Milina ih je promatrati, a pravi izazov pokušavati ići ukorak s njima.

Bilo bi još ljepše i plodnije kada bi se sve, ili barem većina obitelji, aktivno i suradnički uključile u avanturu zvanu odgoj i obrazovanje djece i mladih. Ukoliko već nisu (a ima onih koji jesu), trebali bi uskočiti u naš vlak ili nas barem pričekati na nekoj od sljedećih postaja i u nekoliko jednostavnih koraka postati roditelj, saveznik, pomagač, vođa, prijatelj.

 


 1 - KAKO PREVLADATI STRAH OD ISPITIVANJA.doc
 ADOLESCENCIJA.ppt
 BRZOPLETOST KOD DJECE.doc
 DJECJI MEMORANDUM RODITELJIMA.doc
 Disleksija i disgrafija.doc
 Djeca-i-mediji-knjizica medijska pismenost.pdf
 KAKO SE MOZES KONCENTRIRATI NA UCENJE.doc
 KORIGIRANJE DJECJEG PONASANJA.doc
 Konvencija UN-a o PRAVIMA DJETETA.doc
 MUCANJE U DJECE.doc
 NOVA GENERACIJA UCENIKA.ppt
 ODGOJ U OBITELJI.doc
 POMOC DJETETU U UCENJU.ppt
 Polazak u školu.doc
 Prelazak iz osnovne u srednju skolu - kako pomoci.doc
 SIGURNOST NA INTERNETU.doc
 UCENICI S POSEBNIM OBRAZOVNIM POTREBAMA.doc

e-poveznice

 


10 koraka protiv govora mržnje na internetu

 

Koji su to koraci protiv govora mržnje na internetu, a koje je donijela Agencija za zaštitu osobnih podataka pogledajte u priloženom dokumentu.

 

 

Priloženi dokumenti:
NE govoru mrznje.jpg


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Dokumenti za prikaz

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Sviđa li vam se promijenjeni izgled naše školske web stranice?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju