preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Naslovnica
Vijesti

SMOTRA HRVATSKOGA ŠKOLSKOGA FILMA - online

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 20. 10. 2020.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 15. listopada 2020. osmu državnu Smotru hrvatskoga školskoga filma. Putem platforme Adobe Connect u online okruženju organiziran je okrugli stol za voditelje i učenike, članove filmskih i videodružina, koji su na Smotri sudjelovali dokumentarnim, igranim, animiranim i ostalim filmskim vrstama.

Naša škola plasirala se na smotru dokumentarnim filmom BLAGO NIKOLE MALOG, a film govori o Nikoli Kameniću, učeniku 6. razreda, kojega smo snimali na njegovoj farmi  u Štefancu. Školu su predstavljali IVONA TALAN i DAVID TOPLEK, učenici šestoga razreda, pod vodstvom mentorice Nataše Kralj.

Sudionike su pozdravili članovi Državnoga prosudbenoga povjerenstva Neven Hitrec, Slaven Zečević i Jasna Pandžić, tajnica Državnoga povjerenstva. Na okruglom se stolu razgovaralo o tematskoj primjerenosti učeničkoga filmskoga i videostvaralaštva, pedagoškoj opravdanosti,  snimanju u skladu s tehničkim mogućnostima škole i družine, edukaciji voditelja i učenika. Poticajnim komentarima istaknute su kritičke i kreativne vještine učenika te razvijanje sposobnosti vrednovanja i slanja poruke posredstvom filma. Pohvale za rad i zalaganje upućene su učenicima, njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima.

Ove je godine na Smotru prijavljeno više od 70 filmova. Prosudbeno povjerenstvo je za državnu Smotru odabralo 40 filmova učenika osnovnih i srednjih škola iz različitih županija.

Odabrani su filmovi objavljeni na Meduzi i mogu se pogledati na poveznici: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/videos?pack=910

 
e-poveznice

  Nastava na daljinu

 
 


Poveznice na virtualne učionice:

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju