preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Naslovnica
Vijesti

Održana vježba evakuacije

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 1. 2021.

U petak, 22. siječnja učenici i svi nazočni djelatnici naše škole proveli su vježbu evakuacije. Ta se vježba redovito odvija svake školske godine, a ove nam je pogotovo potrebno da se na nju podsjetimo zbog razornih potresa koji su se dogodili u nekim dijelovima Hrvatske. 

Tako jakih potresa kao u Banovini ili u Zagrebu kod nas srećom nema, ali nije naodmet biti spreman i uvježban za takve ili slične situacije. O potresima i kako se ponašati tijekom i nakon potresa učenici su razgovarali na satu sa svojim učiteljicama, a ova je vježba samo praktični dio onoga što je važno i što može spasiti i nečiji život.

Učenici su se tokom vježbe ponašali onako kako su naučili da treba, smireno, spretno i brzo su napustili svoje učionice, a zatim i školu. Zbirno mjesto za sve učenike i djelatnike bilo je rukometno igralište gdje su se postrojili, a ravnateljica im je čestitala na vrlo dobro odrađenoj vježbi. Nakon vježbe vratili su se u svoje učionice kako bi podijelili svoje dojmove i ponovili naučeno.

Nadamo se ipak da nam ovo praktično znanje nikad neće trebati u stvarnosti.

O tome kako je protekla evakuacija učenika i djelatnika škole, pogledajte u fotogaleriji.
e-poveznice

  Nastava na daljinu

 
 


Poveznice na virtualne učionice:

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju