preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Naslovnica
Vijesti

Čak tri nova eTwinning projekta u OŠ Ivanovec!

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 12. 2020.

Budući da su zbog pandemije COVID-19 oba naša Erasmus projekta, Travel'n'share i Ready, steady, change, na čekanju, a putovanja u Norvešku i Greenland odgođena, odlučili smo uključiti sve učenike od 5. do 8. razreda OŠ Ivanovec u čak 3 nova eTwinning projekta. Želja nam je bila omogućiti učenicima pronalazak prijatelja za dopisivanje ili na engleskom 'penpals'  iz raznih država Europe kako bi upoznali nove vršnjake i usput vježbali komuniciranje na engleskom jeziku. Voditeljica projekata je učiteljica engleskog jezika Ivana Gradečak.

Peti razredi, polovica 7.b i 8.a uključeni su u projekt Penpals gdje su nam partneri učenici škola iz Litve i Finske.

Šesti razredi i druga polovica 7.b uključeni su u projekt International penpals gdje se dopisujemo s učenicima iz Španjolske i Italije.

Sedmi razredi, dio 8.a i 8.b uključeni su u projekt Give me five, a sudjeluje čak 5 škola – uz našu, tu su škole iz Sjeverne Makedonije, Njemačke, Nizozemske i Španjolske.

Svaki je učenik morao napisati pismo svojem penpalu– predstaviti se, reći odakle je, koliko ima godina, nabrojati članove obitelji, opisati svoje slobodno vrijeme, školu, izvanškolske aktivnosti i slično. Uz pismo, svatko je napravio i božićnu čestitku ili crtež vezan uz blagdansko vrijeme.

Učenica Marija Varga napisala je sastavak o tome kako se Božić slavi kod nas u Hrvatskoj, a isto su učinili i učenici iz navedenih država pa ćemo na satu engleskog moći usporediti običaje, hranu i ostale aktivnosti vezane uz proslavu blagdana. Suradnja naravno ne završava jednim pismom i božićnom čestitkom. Isto ćemo učiniti i uoči Valentinova i Uskrsa, a tijekom ljeta će učenici opisivati mjesta gdje ljetuju kako bismo više saznali o ljepotama naših domovina. Učenici koji su aktivni na društvenim mrežama, mogu se sa svojim novim prijateljima dopisivati i online i tako se još pobliže upoznati. A kad završi pandemija, tko zna, možda se upoznamo i uživo.

Pisma smo stavili u velike kuverte i poštom poslali u navedene države, osim u Italiju gdje smo zbog online nastave i kod nas i kod njih pisma slali online putem eTwinning platforme. Nestrpljivo čekamo kad će naši učenici dobiti pisma i saznati nešto više o svojim novim europskim prijateljima.

Na eTwinningu učitelji međusobno surađuju i organiziraju aktivnosti za svoje učenike. Imaju aktivnu ulogu, druže se, istražuju, donose odluke, poštuju jedni druge i uče vještine za 21 stoljeće. Osnovna škola Ivanovec je već nagrađena Nacionalnom oznakom kvalitete za projekt Travel'n'share, a u tijeku je prijava naše škole za europsku oznaku eTwinning škole. Ova iznimno važna nagrada dodjeljuje se školama koje kroz svoje aktivnosti promiču međunarodnu suradnju, toleranciju i uvažavanje kulturološke različitosti, a upravo je to ono što naša škola čini.

Ivana Gradečak

 


Priloženi dokumenti:
Christmas_card_from_Italy.pdf (308.89 KB)


e-poveznice

  Nastava na daljinu

 
 


Poveznice na virtualne učionice:

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju