preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Školski medni dan

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 7. 12. 2020.

U ponedjeljak, 7. prosinca održava se Školski medni dan. Cilj je ovog programa koji se provodi u prvim razredima edukacija djece i roditelja o važnosti konzumiranja meda i uključivanja meda u prehranu, uz promociju meda proizvedenog u hrvatskim pčelinjacima. Isto tako, djeci se ukazuje na važnost  pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i očuvanje biološke raznolikosti.

Prvašići su stoga dobili poklon – pakete koji sadržavaju pakiranje meda u Nacionalnoj staklenci za med i slikovnicu/bojanku. Na satu su porazgovarali o tome kako med nastaje i za što je koristan i dobar. Učenici su pokazali da su upoznati s dobrobiti meda i da ga redovito koriste u svojim kućanstvima.

Dan 7. prosinac je dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, pa je na taj dan održavanje Školskog mednog dana najprikladnije.

Program Školskog mednog dana prvi put je održan 2018. godine s ciljem promocije ove izuzetno važne namirnice i povećanja njegove konzumacije.  Med ima antibakterijska, antiseptička i antioksidacijska  svojstva koja nam u ovo doba virusa i prehlada uvelike pomažu u jačanju imuniteta, a  njegova je ljekovitost i dobar učinak na naše zdravlje neosporno.  

 
e-poveznice

  Nastava na daljinu

 
 


Poveznice na virtualne učionice:

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju