preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Naslovnica
vijesti

Čestitke erasmusovaca stigle!

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 19. 1. 2021. 13:40

Iako je vrijeme blagdana iza nas, za lijepe želje nikad nije kasno! Stigle su čestitke naših penpal prijatelja iz cijele Europe. U njima su učenicima i učiteljima prenesene lijepe želje povodom Božića i nove godine. Vrijednost je ovakve suradnje što tim čestitkama možemo naučiti ponešto o običajima drugih zemalja, njihov jezik, a ponajviše uvježbati engleski jezik koji je službeni jezik komunikacije u ovim eTwinning projektima.

     

 [više]

Počinje drugo polugodište! Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 15. 1. 2021. 12:21

Nakon predivnih dugačkih zimskih praznika u ponedjeljak, 18. siječnja počinje drugo polugodište.

Prema preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, učenici nižih razreda dolaze u školu na nastavu, a učenici viših razreda imaju nastavu na daljinu.

             

Nastava za učenike od 1. - 4. razreda održavat će se u prijepodnevnoj smjeni. Raspored sati važeći je od prošlog polugodišta. U školu treba doći do 7.45. Autobus vozi prema ustaljenom rasporedu.

Učenici viših razreda nastavu će također imati u prijepodnevnim satima na Teamsu. Raspored se promijenio, a u priloženim .pdf dokumentima klikom na više možete pogledati novi, od ponedjeljka važeći raspored.

Puno uspjeha u novoj godini i novom polugodištu!

 [više]

Sretan Božić i nova godina!

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 12. 2020. 12:43

Učenici i djelatnici svim posjetiteljima naše web stranice, učenicima i roditeljima žele mirne, vesele i zdrave blagdane!

 [više]

Održano školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 12. 2020. 12:32

U prosincu se već tradicionalno održava školska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda. Ono što nije bilo uobičajno jest način održavanja natjecanja. Naime, zbog epidemiološke situacije i on-line oblika nastave za učenike viših razreda, i natjecanje je održano u digitalnom obliku.

 

 [više]

Čestitke i lijepe želje za štićenike Doma za starije i nemoćne Novinščak

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 12. 2020. 12:21

Prosinac je mjesec u kojem jedni drugima upućujemo lijepe želje i čestitke povodom nadolazećih blagdana. U to vrijeme osobito mislimo na najstarije i njima upućujemo najtoplije i najiskrenije želje za što mirnijim, zdravijim i veselijim Božićem i još boljom novom godinom.

 [više]

Čak tri nova eTwinning projekta u OŠ Ivanovec! Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 12. 2020. 12:08

Budući da su zbog pandemije COVID-19 oba naša Erasmus projekta, Travel'n'share i Ready, steady, change, na čekanju, a putovanja u Norvešku i Greenland odgođena, odlučili smo uključiti sve učenike od 5. do 8. razreda OŠ Ivanovec u čak 3 nova eTwinning projekta. Želja nam je bila omogućiti učenicima pronalazak prijatelja za dopisivanje ili na engleskom 'penpals'  iz raznih država Europe kako bi upoznali nove vršnjake i usput vježbali komuniciranje na engleskom jeziku. Voditeljica projekata je učiteljica engleskog jezika Ivana Gradečak.

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 12. 2020. 11:49

Kao i niz godina unazad, tako i ove godine, na razini Međimurske županije obilježen je zajedničkim aktivnostima u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Mjesec borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. 11. do 15. 12.

 [više]

Javni natječaj za zakup školske sportske dvorane Vijest ima dokument u privitku

Autor: KRISTINA FEGEŠ, 10. 12. 2020. 14:30

Školski odbor OŠ Ivanovec objavljuje javni natječaj za zakup školske sportkse dvorane Osnovne škole Ivanovec za 2021. god.

 [više]

On line nastava za predmetnu nastavu do kraja polugodišta

Autor: PALMINA NOVAK, 10. 12. 2020. 14:02

Za učenike predmetne nastave će se nastava na daljinu nastaviti provoditi do kraja prvog polugodišta.

 [više]

Nastava na daljinu za učenike predmetne nastave

Autor: PALMINA NOVAK, 7. 12. 2020. 14:49

Od sutra, 8.12. 2020.  učenici predmetne nastave prelaze  na on line nastavu.

Učenici razredne nastave su od sutra pa nadalje u školi u jutarnjoj smjeni.

 [više]

Obilježen Školski medni dan

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 7. 12. 2020. 14:15

U ponedjeljak, 7. prosinca održava se Školski medni dan. Cilj je ovog programa koji se provodi u prvim razredima edukacija djece i roditelja o važnosti konzumiranja meda i uključivanja meda u prehranu, uz promociju meda proizvedenog u hrvatskim pčelinjacima. Isto tako, djeci se ukazuje na važnost  pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i očuvanje biološke raznolikosti.

 [više]

Rezultati akcije skupljanja starog papira

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 7. 12. 2020. 12:20

U četvrtak, 29. listopada, u našoj je školi provedena akcija sakupljanja starog papira. Cilj ove akcije jest kontinuirano raditi na jačanju svijesti lokalne zajednice o odgovornom ponašanju spram okoliša. Akcija je ujedno i humanitarnog karaktera - sva novčana sredstva koja su se dobila prodajom starog papira ići će za pomoć djeci u afričkim zemljama, točnije – djeci u Madagaskaru, kojoj pomažemo u sklopu projekta „Škole za Afriku“. 

 [više]

Dabar 2020 - održano Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: KRISTINA FEGEŠ, 25. 11. 2020. 13:17

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na natjecanju Dabar, međunarodnom natjecanju koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i u široj javnosti. 

 

 [više]

Fakini na HRČK-u

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 19. 11. 2020. 10:16

U srijedu, 17. studenog članice filmske družine Mura Blažević (6.a) i Marta Murk (6.b) posjetile su sa svojom mentoricom Natašom Kralj Hrvatski radio Čakovec te gostovale u emisiji Glas mladih koju je vodila novinarka Anamarija. 

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 19. 11. 2020. 10:11

Od ove godine, 18. studenog obilježavamo  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine kada se s posebnim pijetetom sjećamo na stradanja grada heroja, koji je u Domovinskome ratu dao veliki broj branitelja i civila za našu slobodu. 

 [više]

"Kuhanje je in" u 6. a

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 16. 11. 2020. 14:08

U petak, 30. 10. 2020. u 6. a razredu odradili smo drugu radionicu u kojoj kuhamo tradicionalne domaće recepte. Budući da je zbog korona virusa ograničeno kretanje i druženje u školi svaki razred za sebe mora kuhati zasebno. ovaj put smo kuhali trgance s vrhnjem, heljdinu kašu i prežganu juhu koji su pripremali učenici Mura, Fran Ružić, Tara, Darin i Dijana zajedno s našim kuharicama.

 [više]

Izvanučionična nastava učenika 2. a

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 10. 2020. 13:52

Kroz šetnju mjestom u kojem je njihova škola, učenici 2. a razreda naučili su da se njihovo mjesto može pohvaliti zanimljivošću - u Ivanovcu su čak tri školske zgrade. Jedna iz 19. i dvije iz 20. stoljeća. Učenici će se za domaću zadaću raspitati gdje su članovi njihovih obitelji učili prva slova.

 [više]

„Kuhanje je in“ u 6. b

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 20. 10. 2020. 11:44

Učenici 6. b razreda proteklog su petka prvi puta skuhali svoja jela u okviru projekta „Kuhanje je in“ koji zbog novonastale situacije nismo završili protekle školske godine, već nastavljamo ove u sklopu Građanskoga odgoja. U maloj improviziranoj kuhinji pomagale su nam naše kuharice Silva i Marinka jer u školsku kuhinju ne smiju ulaziti niti učenici niti zaposlenici. 

 [više]

SMOTRA HRVATSKOGA ŠKOLSKOGA FILMA - online

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 20. 10. 2020. 11:42

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 15. listopada 2020. osmu državnu Smotru hrvatskoga školskoga filma. Putem platforme Adobe Connect u online okruženju organiziran je okrugli stol za voditelje i učenike, članove filmskih i videodružina, koji su na Smotri sudjelovali dokumentarnim, igranim, animiranim i ostalim filmskim vrstama.

Naša škola plasirala se na smotru dokumentarnim filmom BLAGO NIKOLE MALOG, a film govori o Nikoli Kameniću, učeniku 6. razreda, kojega smo snimali na njegovoj farmi  u Štefancu. Školu su predstavljali IVONA TALAN i DAVID TOPLEK, učenici šestoga razreda, pod vodstvom mentorice Nataše Kralj.

 [više]

Održana radionica "Kam se koje smeče meče"

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 15. 10. 2020. 12:29

U srijedu nas je posjetila djelatnica Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis i s učenicima drugih razreda održala radionicu "Kam se koje smeče meče".

 [više]

Objavljen je Natječaj „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ za šk. g. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 13. 10. 2020. 12:52

Roditelji čija djeca ostvaruju pravo na besplatnu užinu prema Kriterijima   navedenima u prilogu, razredniku trebaju dostaviti popunjenu Prijavu na natječaj i dokaz o zadovoljavanju kriterija.

Iznimno za djecu koja dolaze iz obitelji koje ne primaju dječji doplatak, ali spadaju u najpotrebitije jer žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, mogu se uvažiti Dodatni kriteriji. Djecu koja će zadovoljavati neki od dodatnih kriterija odabrat će Školsko povjerenstvo u okviru 10% zastupljenosti u ukupnom broju prijavljenih.

 

Prilozi:

- KRITERIJI

- PRIJAVA (obrazac)

 [više]

FAKINI na državnoj smotri LiDraNo 2020.

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 7. 10. 2020. 11:58

Agencija za odgoj i obrazovanje 30. rujna 2020. organizirala je državnu Hrvatsku smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. Okrugli stolovi u online okruženju na platformi Adobe Connect organizirani su za odabrane učenike i mentore u literarnom, pojedinačnom novinarskom i radijskom stvaralačkom izrazu te za odabrane školske listove.

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti 2020.

Autor: KRISTINA FEGEŠ, 29. 9. 2020. 13:11

Dana 22. rujna 2020. održano je županijsko natjecanje iz povijesti 2020. Prvotno se trebalo održati u ožujku, no zbog pandemije koronavirusa prebačeno je u rujan školske godine 2020./21. Na natjecanju je i naša škola imala predstavnicu. U kategoriji 7. razreda sudjelovala je učenica sadašnjeg 8.b razreda Ena Sabol, te je postigla odlično treće mjesto. Čestitamo Ena!

 

 

 [više]

Policija u posjeti učenicima trećih razreda

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 22. 9. 2020. 11:57

Ove godine s obzirom na epidemiološku situaciju, Sajam sigurnosti i  prevencije koji se svake godine održava u Čakovcu, a provodi ga Policijska uprava Međimurske županije, neće se održati. Zbog toga su nas u školi posjetili policajci i doveli sa sobom svog pomagača, psa tragača Atarija.

 [više]

Nova satnica zvona i vožnje autobusom Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 21. 9. 2020. 11:23

U priloženim word dokumentima klikom na više pogledajte trenutno važeću satnicu zvona i raspored vožnje autobusom za obje smjene.

 [više]

Obavijest o organizaciji rada za vrijeme epidemije bolesti COVID-19

Autor: PALMINA NOVAK, 24. 3. 2020. 08:51

Poštovani!

Prema Odluci o organizaciji rada škole za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19  OŠ Ivanovec neće raditi sa strankama izravno.

Za sve neodgodive poslove iz djelokruga rada škole molimo vas obratite se na službeni e-mail škole ured@os-ivanovec.skole.hr ili na telefon 337-221 radnim danom od 8,00 do 12,00 sati.

U  situaciji kada roditelji učenika 1. - 4. razreda nemaju mogućnost zbrinuti dijete i namjeravaju ga dovesti u školu dužni su radi pravovremene organizacije o tome obavijestiti razrednika i školu dan ranije do 12,00 sati.

Zahvaljujem svima na razumijevanju i želim vam puno zdravlja!

                                                                         Ravnateljica Palmina Novak

 

 

 

 [više]

Preporuke HZJZ o postupanju vezano uz nCoV bolesti Vijest ima dokument u privitku

Autor: PALMINA NOVAK, 6. 3. 2020. 12:22

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio je  preporuke  o postupanju odgojno-obrazovnih ustanova te provođenju specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).  

 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-poveznice

  Nastava na daljinu

 
 


Poveznice na virtualne učionice:

5.a

5.b

6.a

6.b

7.a

7.b

8.a

8.b

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju