preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivanovec

 > Naslovnica
vijesti

Sjećanje na Vukovar

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 20. 11. 2017. 11:50

U petak, 17. studenog obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar. O žrtvi našeg grada - heroja govorilo se na satovima razrednika, a izaslanstvo škole predvođeno vjeroučiteljem Ivanom Kolarićem zapalilo je svijeće kod spomenika palim braniteljima.

 [više]

Održano Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 20. 11. 2017. 11:18

Od ponedjeljka 13.  studenog do petka 17. studenog u informatičkoj učionici škole održavalo se natjecanje Dabar. 

Natjecalo se 46 učenika od 2. do 7. razreda u 4 kategorije: MikroDabar predviđen za prve i druge razrede, MiliDabar za treće i četvrte razrede, KiloDabar za pete i šeste i MegaDabar za sedme i osme razrede. Zadaci su jednaki u svim državama svijeta u kojima se provodi natjecanje, njih oko četrdeset.

 [više]

Oduševili nas Superjunaci u Centru za kulturu

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 14. 11. 2017. 14:33

Učenici sedmih i osmih razreda gledali su u Centru za kulturu predstavu Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, Superjunaci. Moderna je to predstava koja kroz plesnu koreografiju i elemente borilačkih vještina, uz atraktivnu glazbu progovara o borbi dobra i zla.

 [više]

Započela druga sezona Tuluma s(l)ova

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 14. 11. 2017. 14:13

Noćnim čitateljskim susretom u petak, 10. studenog, započeli smo novu sezonu projekta koji ima cilj popularizirati čitanje iz užitka među mladima. U projektu sudjeluju učenici osmih razreda diljem zemlje, a u našoj ih se knjižnici okupilo trinaestak.

 [više]

Ove godine po prvi puta u našoj školi međunarodno natjecanje Dabar

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 8. 11. 2017. 11:53

Dabar je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. 

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj učenicima se želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNeta.

 [više]

Filmaši naše škole u radionici za TV reportažu

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 8. 11. 2017. 11:49

Škola narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar  ovih je dana obilježila svoj  90. rođendan na koji je pozvala  mlade filmaše iz Ivanovca, Zagreba, Zaprešića, Varaždina i Slavonskoga Broda koji u svojim filmovima donose priče o svojim vršnjacima s raznim oblicima oboljenja, ljudima starije životne dobi koji žive oko nas, a često njihove živote  ne primjećujemo, važnosti kućnih ljubimaca koji pomažu u terapijama, toleranciji i prihvaćanju drugih vezanih za javno zdravstvo.

 [više]

Bajkaonica u knjižnici

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 23. 10. 2017. 12:13

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u našoj se školskoj knjižnici odvija Bajkaonica - pričanje i čitanje priča za učenike nižih razreda. Za odvijanje ove aktivnosti od velike je pomoći mobilni kutić za bajkaonicu koji nam je poslao Savez društava Naša djeca Hrvatske. 

Priče čitaju učiteljice, knjižničarka, a i roditelji učenika. Projekt se odvija pod geslom "Neka odrastanje bude dječja igra", a njime se želi ukazati na važnost čitanja i druženja s knjigom.

 [više]

Sudjelovali smo na ASSITEJ-u

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 23. 10. 2017. 11:38

U listopadu svake godine u Čakovcu se održava ASSITEJ - Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ. Prilika je to da u svom gradu posjetimo kvalitetne kazališne programe poznatih hrvatskih dječjih kazališta.

U kazališnim predstavama ove godine uživali su učenici od 1. - 6. razreda naše škole.

 [više]

U Štefancu održana priredba zahvale za plodove zemlje

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 17. 10. 2017. 11:27

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Štefancu je održana prigodna priredba. Uz mirise i okuse plodova jeseni u kojima uživamo, na priredbi su nastupili učenici škole. Recitacijama, glumom i pjesmom odali su zahvalu za sve što su marljive ruke uzgojile i ubrale i za kruh koji predstavlja život.

 [više]

Odličan uspjeh akcije "Papir nije smeće"

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 17. 10. 2017. 11:19

U petak, 13. listopada u našoj je školi provedena akcija skupljanja starog papira pod sloganom "Papir nije smeće". Akciji su se odazvali brojni učenici, roditelji i mještani Ivanovca i Štefanca. Da je akcija više nego uspjela govori činjenica da je skupljeno više od 6 tona starog papira!

 [više]

Filmaši na filmskim smotrama

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 12. 10. 2017. 12:25

U Sinju je od 21. do 23. rujna održana peta Smotra hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotru su vodili dr. sc. Krešimir Mikić, predsjednik i dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Programi Smotre održani su u Gradskomu kinu Sinj, a završna svečanost u Alkarskim dvorima. Program Smotre obuhvaća filmsko i videostvaralaštvo te stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima filmskih i videodružina. 

 [više]

Uspješna akcija "Škole za Afriku"

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 11. 10. 2017. 13:26

U nedjelju, 8. listopada provedena je još jedna akcija prodaje kolača čiji prihod je namijenjen projektu "Škole za Afriku".

Nakon mise kod župnog dvora učenici i učitelji su prodavali kolače koje su ispekle i donirale vrijedne mame. To je već tradicionalna akcija koju provodimo uoči Dana zahvalnosti za plodove zemlje, a kako bismo pomogli siromašnoj djeci Afrike u njihovu školovanju.

 

 [više]

Prekogranična suradnja - projekt Naša Mura

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 9. 10. 2017. 12:17

OŠ Ivanovec već treću godinu provodi projekt prekogranične suradnje s hrvatskom školom Nikola Zrinski iz Murakerestura u susjednoj Mađarskoj.
Naša prijateljska škola obilježila je 29. rujna 2017. Zrinski dan svečanom priredbom, izložbom učeničkih radova, natjecanjem u kazivanju poezije na hrvatskom jeziku i biciklijadom do Novog Zrina. 

 [više]

Obilježen Europski dan jezika

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 4. 10. 2017. 13:54

Dana 26.rujna obilježava se Europski dan jezika u Europi i izvan nje – proslava jezične raznolikosti i poticanja učenja jezika. Prvi put je obilježen tijekom Europske godine jezika (26.rujna 2001. godine), a Vijeće Europe je tada odlučilo da se obilježi svake godine na taj dan.

 [više]

U svijetu minerala

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 3. 10. 2017. 10:13

Našu je školu u ponedjeljak, 2. listopada 2017. posjetio profesor Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, dipl. ing. geologije Ivica Inkret sa svojim učenicima kako bi učenicima sedmih i osmog razreda predstavio zbirku stijena i održao predavanje pod nazivom „Od zemlje do Zemlje“. Njihov su dolazak u našu školu organizirali učiteljica kemije Nina Magdalenić – Veselko i učitelj geografije Dino Lesjak. Cilj je ovog posjeta popularizacija geologije i rudarstva, grane prirodoslovlja i tehnike koje su nam malo poznate.

 [više]

Uvod u Dječji tjedan

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 29. 9. 2017. 10:20

Članovi Dječjeg foruma Ivančica: Borna Antonović, Mura Blažević, David Toplek i August Varga posjetili su gradske vijećnike prije sjednice čakovečkog Gradskog vijeća i dali im jabuke s porukom: "Odrasli slušajte nas, mi vas trebamo."

 [više]

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 15. 9. 2017. 10:12

Već na samom početku nove školske godine obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Sportskim aktivnostima u našoj sportskoj dvorani, štafetnim igrama i momčadskim sportovima bavili su se svi učenici, ali i učitelji.

 [više]

Obavijest članovima Vijeća roditelja

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 31. 3. 2017. 14:03

Obavještavamo vas da je kreirana nova e - mail adresa Vijeća roditelja OŠ Ivanovec:

vijeceroditelja.osivanovec@gmail.com

 

Predsjednica Vijeća roditelja:

Ana Bujanić

 

 [više]

Tko ruši sve oko sebe?

Autor: TANJA RADIKOVIĆ, 16. 11. 2011. 15:01

U ponedjeljak ujutro dočekala nas je vrlo ružna i žalosna slika našeg inače lijepog školskog dvorišta: potrgane grane ukrasne trešnje, iščupane čemprese, razbijena protupožarna sklopka ,…

Namjerno uništavanje drveća i grmlja koje krasi našu školu možemo nazvati jedino divljaštvom.

Ovo je nedjelo pojedinaca  koji ne prepoznaju vrijednosti rada i ljepotu okoliša u kojem se nalaze.

 

U uređenje parka utrošene su godine rada djelatnika škole, ali i učenika koji su se vrlo rado uključivali u uređenje okoliša i brigu o biljkama. Pomogli su i mnogi roditelji kako bi školski park postao prepoznatljiv  ukras cijelog mjesta.

Nažalost,  sve to ne znači ništa kada se nekolicina  naših mladih sumještana  odluči uništiti sve oko sebe,  kako bi dokazali svoju „zrelost“ i „odgovornost“ prema ljudima i mjestu u kojem žive.

Uništena ograda, sklopke, svjetla… prizori su koji su nas više puta dočekali nakon vikenda.   Škola će obnoviti uništeno i popraviti štetu, ali nećemo odustati od potrage za počiniteljima.

Još jednom pozivam sve  na odgovorno ponašanje prema školskoj imovini.

                                                                                                   Ravnateljica: Palmina Novak

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Dokumenti za prikaz


e-poveznice

10 koraka protiv govora mržnje na internetu

 

Koji su to koraci protiv govora mržnje na internetu, a koje je donijela Agencija za zaštitu osobnih podataka pogledajte u priloženom dokumentu.

 

 

Priloženi dokumenti:
NE govoru mrznje.jpg

Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Bolje je da udžbenici budu:Forum
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivanovec / Bana Jelačića bb, HR-40000 Ivanovec / os-ivanovec.skole.hr / ured@os-ivanovec.skole.hr
preskoči na navigaciju